Havermout recept Nuthouse

Baklava havermout

Ruben GraveNovember 28, 2018

Een goed begin is het halve werk

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar dat wist je vast al. Heerlijk om in het weekend er lekker de tijd voor te nemen. Grote kop koffie, de zaterdagkrant en een dampend bordje havermout. Nu het buiten weer goed koud is, is een warm ontbijtje helemaal lekker. Havermout is natuurlijk veelzijdig, je kunt overnight oats maken, er zelf granola mee bakken en een ouderwets bordje pap. Vandaag maken we een havermout met pistache, walnoot en honing. Deze combinatie geeft die typische baklava-smaak die doet denken aan helderblauwe zee, sterke koffie met kardamom en plakkerige handjes. Voor een frisse draai aan het recept voegen we een beetje sinaasappelrasp en -sap toe. De haver van Muesli Up komt uit Finland en is volledig biologisch gecertificeerd en komt uit een glutenvrije keten. De biologische glutenvrije havervlokken in dit recept kun je ook als havermout kopen, dan is hij al wat fijner. Hou je van havermoutpap met een beetje een bite dan is het juist lekker om de havervlokken te gebruiken!

Ingredienten voor 2 kommetjes havermout:

- 150 gram havervlokken biologisch glutenvrij - 300 ml melk (van een blije koe of plantaardig, net wat je voorkeur is) - 3 eetlepels honing - 150 gram pistachenoten gepeld - 100 gram walnoten kwartjes - 1 sinaasappel - snufje zout - snufje kaneel Baklava Recept Nuthouse
Werkwijze:
- Leg de pistachenoten en walnoten op een snijplank en hak ze grof. Zet even weg, de noten gaan als finishing touch bovenop je havermoutje straks. - Haal met een fijne rasp of zeste-trekker mooie sliertjes schil van de sinaasappel. Het is belangrijk dat je echt alleen het oranje deel raspt en geen wit meeneemt. Het witte deel onder de schil is namelijk bitter en niet zo lekker. De schil zelf is lekker fris en zit vol met olie die heerlijk ruikt. Zet de rasp even weg en snij de sinaasappel doormidden. - Zet een pannetje op het vuur met de havervlokken, melk, zout en kaneel. Zout is een belangrijk ingredient in havermout, het brengt alle smaken wat beter uit! Knijp met je hand de sinaasappel uit boven het pannetje, zo heb je meteen die fris fruitige smaak in je pap. - Laat de havermout rustig borrelen, na 5 minuten kan hij van het vuur. - Verdeel over 2 mooie kommetjes en sprenkel de gehakte noten er rijkelijk overheen. Giet de honing over de noten en maak af met wat elegante sliertjes sinaasappel-zest. Genieten maar!