Borrelhapjes van pruimen, abrikozen en dadels
Lekker bij een uitgebreide borrel met kaasjes, noten en een goed glas wijn.
Ingredienten
- spek (wij hebben katenspek gebruikt)
- 75 gr
sukkary dadels
- 75 gr
pruimen
- 75 gr
gezwavelde abrikozen
Verder nodig
- tapasprikkers
Werkwijze
- Snij de dadels aan 1 kant voorzichtig open en haal de pitten er uit.
- Snij de repen spek doormidden en wikkel alle abrikozen, pruimen en dadels 1 voor 1 in het spek en steek er een prikkertje doorheen.
- Je kunt de hapjes even in de koekenpan opbakken of in de oven doen. Gaan ze in de pan? Doe dan een beetje olie in een koekenpan en zet deze op redelijk hoog vuur, bak zo het spek lekker bruin. Gaan ze in de oven? Verwarm deze dan tot 200 graden Celsius en leg het ingepakte fruit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Haal ze uit de oven als het spek een mooi randje krijgt, na ongeveer 15 minuten.