Chia chocolade breakfast bowl
In de categorie decadente weekendontbijtjes om jezelf flink mee te verwennen, deze chiapudding met chocola. Makkelijk om de avond van te voren alvast te maken!
Ingredienten voor de pudding
- 250 ml water
- 250 ml kokosmelk
- 60 gr chiazaad
- 50 gr dadels
- 3 eetlepels cacaopoeder
Ingredienten voor de topping
- 100 gr diverse noten, zoals pistache, amandel, cashew, walnoot - 50 gr kokossnippers - vers fruit, bijvoorbeeld besjes of aardbeien - een paar blaadjes munt
Overige benodigdheden
- blender
Werkwijze
- Ontpit de sukkary dadels en doe in de blender. Voeg het water, de kokosmelk en het cacaopoeder toe. Laat de blender lopen tot de dadels helemaal zijn opgenomen in de vloeistof en je een mooi mengsel hebt. - Gooi nu het chiazaad erbij en pulse even kort. Giet het mengsel in een bakje dat je af kan sluiten en bewaar 1 uur tot een hele nacht in de koelkast. - Is je pudding klaar? Doe het in een mooie kom en strooi de toppings eroverheen. Zo kun je bijvoorbeeld vers fruit, munt, noten maar ook kokossnippers en zaden gebruiken.