Chia chocolade breakfast bowl The Nuthouse Recept

Chia chocolade breakfast bowl

Casper van der SpekNovember 07, 2018

Chia chocolade breakfast bowl

In de categorie decadente weekendontbijtjes om jezelf flink mee te verwennen, deze chiapudding met chocola. Makkelijk om de avond van te voren alvast te maken!

 

Ingredienten voor de pudding

- 250 ml water

- 250 ml kokosmelk

- 60 gr chiazaad

- 50 gr dadels

- 3 eetlepels cacaopoeder

 

Ingredienten voor de topping

- 100 gr diverse noten, zoals pistache, amandel, cashew, walnoot - 50 gr kokossnippers - vers fruit, bijvoorbeeld besjes of aardbeien - een paar blaadjes munt

 

Overige benodigdheden

- blender 

 

Werkwijze

- Ontpit de sukkary dadels en doe in de blender. Voeg het water, de kokosmelk en het cacaopoeder toe. Laat de blender lopen tot de dadels helemaal zijn opgenomen in de vloeistof en je een mooi mengsel hebt. - Gooi nu het chiazaad erbij en pulse even kort. Giet het mengsel in een bakje dat je af kan sluiten en bewaar 1 uur tot een hele nacht in de koelkast. - Is je pudding klaar? Doe het in een mooie kom en strooi de toppings eroverheen. Zo kun je bijvoorbeeld vers fruit, munt, noten maar ook kokossnippers en zaden gebruiken.