chocolademelk maken

Chocodraaiers.

Ellen schepersDecember 12, 2018

Blokjes voor chocolademelk, leuke smaken en snel klaar!

Leuk om zelf te maken met je eigen lievelingssmaken, deze blokjes chocolade die je in warme melk draait voor verse chocolademelk. De basis is een goede chocolade van prachtige kwaliteit, de melkchocolade repen van onze partner de Euforij. Deze chocoladefabriek in de Zaanstreek werkt volgens authentiek recept, een recept dat chocolatier Jaap al decennia gebruikt. Met echte suiker, lekker veel cacao en zonder overbodige smaakmakers en opvullers. De liefde voor de volle romige smaak van echte Zaanse chocolade maakte dat Wouter en Isabel de Euforij hebben opgericht en Jaap de ruimte hebben gegeven om zijn chocola te maken. Inmiddels verkopen de repen zelfs in grote supermarkten, de kwaliteit die de Euforij uitbrengt wordt erkend! Geïnspireerd door onze noten en gedroogd fruit zijn ze ook Rocky Road gaan produceren, lekker gevuld met onze pistachenoten, cranberries, hazelnoten, cashewnoten en amandelen. Een samenwerking waar The Nuthouse ook heel trots op is!

Chocodraaiers.

Ingrediënten:

 • 200 gram chocolade, puur of melk
 • fruit zoals sinaasappels
 • kokosrasp
 • kristalgember
 • candy cane snoepjes

Werkwijze:

 1. Zorg dat je ijsstokjes of tapasprikkers in huis hebt voor deze wintertraktatie. Om blokjes chocolade te maken kun je een ijsblokjesvorm gebruiken of bijvoorbeeld kleine bakvormpjes. Wij hebben onze caneleblikjes gebruikt.
 2. Snij/breek de reep in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain marie dus in een kom, boven een pan met een zachtjes kokend laagje water. Zorg dat de bodem van de kom niet in het water hangt, dan kan de chocolade verbranden. Laat het water ook niet te hard koken, als er druppels water of condens bij de chocola komen gaat deze schiften.
 3. Maak je vormpjes klaar terwijl de chocolade smelt. We hebben de vormpjes bekleed met fijngehakte candy cane snoep, sinaasappelplakjes en -zeste en gemberreepjes en kokos. Je kunt zelf ook een leuke variatie bedenken!
 4. Als de chocolade helemaal gesmolten is en er geen stukjes meer zijn kun je het in de vormpjes gieten. Tik de bodem van vorm voorzichtig een paar keer op het aanrecht om de chocola goed te verdelen en de luchtbelletjes eruit te krijgen. Laat even stollen en zet er dan een ijsstokje in, eventueel met stokjes er plat langs om hem recht op te houden.
 5. Zet je chocodraaiers op een koud plek, kan in de koelkast! Zodra de chocolade helemaal koud en gestold is kun je de draaiers uit de vorm halen door het weer even los te "tikken" op het aanrecht en eventueel een klein beetje warm water aan de buitenkant te gebruiken.
 6. Pak leuk in cellofaan voor een huisgemaakt cadeautje of gebruik de chocodraaiers meteen zelf. Even roeren in en beker warme (plantaardige) melk en je hebt de allerlekkerste verse chocolademelk.
warme chocolademelk