Gekarameliseerde pecannoten Recepten The Nuthouse

Gekarameliseerde pecannoten en pompoenpitten

Casper van der SpekNovember 22, 2018
Naast een lekkere toevoeging aan je kaasplankje zijn gekarameliseerde noten ook heel lekker in een frisse salade, op een cake of om weg te geven als cadeautje. Stop de nootjes in een mooi zakje, versier dit met een lintje of strik en je hebt een leuke attentie voor vrienden of familie. Vandaag hebben we pecans gebruikt, deze noten zijn uitermate geschikt om de karameliseren door de grillige vorm, de karamel kleeft heerlijk in de "groeven" van de pecannoten. Ook hebben er we pompoenpitten doorheen gemengd, lekker crunchy! Je kunt allerlei kruiden en specerijen toevoegen doe je lekker vindt, een recept om eindeloos mee te varieren. Let op; voor dergelijke recepten kun je het best rauwe pecannoten kopen.

Ingredienten

- 150 gram pecannoten - 100 gram pompoenpitten - 5 eetlepels suiker - snuf zout - snuf cayennepeper - snuf Chinese 5 spice Gekarameliseerde pecannoten The Nuthouse Recept

Werkwijze

- Neem een koekenpan met dikke bodem en laat deze even goed warm worden op het vuur. - Voeg de suiker toe en een paar druppels water. Hou de hitte van het vuur goed in de gaten, de suiker moet langzamaan bruin worden maar niet gaan roken. - Als de suiker mooi bruin is voeg je de pecannoten en de pompoenpitten toe en schep je alles even goed om. Haal dan direct van het vuur. - Voeg het zout en de specerijen toe, schep alles nog een paar keer goed om en stort je mengsel dan op een bord of bakplaat. - Laat helemaal afkoelen! Karamel is heel erg heet en kan brandworden veroorzaken. Eenmaal koud is het heerlijk en zijn je nootjes weer lekker knapperig. Gekarameliseerde pecannoten Recepten The Nuthouse