Raymond Koning is de chef van de Marché van de
Lindenhoff te Baambrugge. Dagelijks verzorgt hij in de tuinkamer alle gasten van een lekkere lunch en bijzondere ideeën met de mooiste producten uit de Marché. Speciaal voor The Nuthouse heeft hij een heerlijk recept gemaakt voor smeuïge en knapperige havermoutkoeken met cranberries en witte chocolade.
Wat heb je nodig
250 gram witte suiker
100 gram bastardsuiker
220 gram boter op kamertemperatuur
2 eieren
Vanille extract
Kaneel
1 theelepels baking soda
3/4 theelepels zout
225 gram bloem
300 gram
havermout
125 gram
cranberries
175 gram witte choclade drops
Hoe maak je het?
Meng de boter en suikers samen met behulp van een mixer. Voeg de eieren toe en meng tot een glad geheel. Voeg meel, soda en zout toe en meng met behulp van een spatel. Voeg de havermout, cranberries en witte chocolade toe en kneed deze voorzichtig en snel door het deeg.
Verdeel het deeg over 2 vellen bakpapier en maak er dikke rollen van. Leg de rollen minstens 30 minuten in de koelkast.
Verpakt kunnen de rollen even bewaard worden in de koelkast of worden ingevroren totdat ze afgebakken worden.
Nog even afbakken...
Snij de rol in plakken van ± 80 gram en leg ze op bakpapier of bakmat. Bak in 13 minuten op 180 graden tot de koeken lichtbruin zijn maar nog zacht. Laat ze enkele minuten afkoelen en verplaats ze naar een rooster.
Bewaar de koeken goed afgesloten.
Direct naar de producten