Herfstcake met gedroogde abrikozen en pecans
Casper van der SpekNovember 17, 2018
Tijdens de herfst is het extra leuk om te bakken, je huis ruikt heerlijk en je hebt een lekker warm stuk cake bij je kop thee. Deze cake met gedroogde abrikozen en pecans is niet erg bewerkelijk, het beslag is snel klaar en dan schuif je hem zo in de oven. Perfect voor een regenachtige middag wanneer je lekker met een boek op de bank wil zitten. Via de linkjes in de ingredientenlijst kun je direct de abrikozen en noten kopen.
Voor deze cake heb je in principe geen weegschaal nodig, het recept is in kopjes en hiervoor kun je Amerikaanse cups gebruiken of gewoon een koffiekopje. Het gaat om de verhouding, niet om de precieze hoeveelheden. De gezwavelde abrikozen verkopen wij sowieso per 250 gram dus zelfs die hoef je niet af te wegen! Snel aan de slag. Voor deze cake hebben we olie in plaats van boter gebruikt, dit geeft een lekker brood-achtige structuur waardoor de cake goed vult. In zoete recepten met olie kun je beter geen olijfolie gebruiken want dit geeft een muffe smaak, alle andere plantaardige oliesoorten zijn wel geschikt.