Kokosmakronen met Paranoten Recept Nuthouse

Kokosmakronen met paranoten en chocola (glutenvrij)

Casper van der SpekOctober 31, 2018

Kokosmakronen met paranoten en chocola

Een simpel recept met weinig ingredienten, snel klaar en niet moeilijk. Zodra de kokosmakronen in de oven staan ruik je ze door het hele huis.

Ingredienten

- 200 gram kokosrasp - 200 gram suiker - 4 medium eieren - 50 gram paranoten - 100 gram pure chocola Kokosmakronen met Paranoten Recepten The Nuthouse

Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. - Scheidt de eieren want je gebruikt alleen de eiwitten. Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze stijf met de suiker (dit kun je ook in de mixer doen). Als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit er uit valt zijn ze stijf genoeg. - Hak de paranoten fijn met een keukenmes, je kunt ze ook even in de keukenmachine doen als je ze graag superfijn wilt hebben. - Neem een spatel en vouw de kokosrasp en de paranoten voorzichtig door de eiwitten. Als je wild gaat roeren zakt het mengsel in en je wil juist de lucht behouden voor brosse makronen, echt voorzichtig vouwen dus! - Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak bolletjes van je kokosmengsel. Dit kun je bijvoorbeeld met een ijsschep doen of met 2 eetlepels. Dan heb je meteen de juiste hoeveelheid voor de makronen. - Schuif in de oven en bak ze 15 minuten. - Haal de kokosmakronen uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Smelt ondertussen de chocola au bain marie (in een kom boven een pan zacht kokend water), let er op dat er geen water bij de chocola komt want dan gaat het schiften. - Als de makronen koel zijn neem je je kommetje chocola, je doopt er een lepel in en trekt strepen chocola over de koeken. Dit mag best lekker dik, iedereen houdt van chocola. - Geef de chocola ook genoeg tijd om af te koelen, hoe moeilijk dat ook is. Is de chocola mooi hard? Tijd om koffie te zetten en te genieten van je eigengemaakte kokosmakronen! Kokosmakronen met Paranoten Recept Nuthouse