Pittige pompoensoep met pindakaas
Pompoenseizoen! Door de gember is dit een lichtpittige en hartverwarmende soep, de pindakaas en sinaasappelzest geven het een interessant randje. Lekker met een warme kop soep aan tafel!
Ingredienten
- 1 grote of 2 kleine ronde pompoenen
- 1 sinaasappel
- 1 pepertje
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- flink stuk gember
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- handje
kokossnippers
- handje
pompoenpitten
- snufje cayennepeper
- 2 eetlepels
100% pindakaas
Werkwijze
- Zet de oven aan op 200 graden Celsius. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitjes en draden. Schillen is niet nodig! Hak in blokjes en leg op de bakplaat, rooster de pompoenstukjes 25 minuten.
- Snij ondertussen de knoflook, ui, gember en peper en fruit aan in een soeppan. Doe hier de pompoenstukjes, cayennepeper en de bouillon bij en laat 10 minuten opkoken.
- Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk en de pindakaas toe. Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is. Als je de soep te dik vindt kun je nog wat bouillon toevoegen. Laat de gepureerde soep nog even op laag vuur pruttelen.
- Neem de sinaasappel en haal met een rasp voorzichtig de zeste er af, kijk uit dat je het witte gedeelte niet meepakt want dit geeft een bittere smaak! Meng de zeste met de kokossnippers en de pompoenpitten, dit strooi je zo over de soep.
- Doe de soep in kommetjes, strooi je topping eroverheen en aan tafel!