Pumpkin spice havermoutkoekjes Recept Nuthouse

Pumpkin spice havermoutkoekjes met ahoornglaze

Casper van der SpekNovember 12, 2018

Ingredienten koekjes

- 300 gram bloem - 200 gram havermout - 1,5 theelepel bakpoeder - 2 theelepel kaneel - 1 theelepel nootmuskaat - 1,5 theelepel gemalen gember - 1 theelepel gemalen kruidnagel - 1 theelepel zout - 200 gram boter - 100 gram suiker - 200 gram bruine suiker - 1 ei - 200 gram pompoenpuree (zorg dat je een pompoentje van minimaal 750 gram koopt)

Ingredienten glazuur

- 150 gram poedersuiker - 2 eetlepels ahoornsiroop - 3 eetlepels melk Pumpkin spice Cookies The Nuthouse

Werkwijze

- Zorg dat de boter en het ei op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. - Begin met de pompoenpuree. Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snij in stukjes. Doe in een pan en zet net onder water met een beetje zout, laat dit zachtjes koken voor een half uurtje ongeveer of tot goed zacht. Puree de pompoen fijn met een stamper of spatel. Is het nog erg vochtig, kook dan voorzichtig zo droog mogelijk. Zet de pompoenpuree in een zeef boven een kom weg om af te koelen en eventueel nog uit te druppen. - Doe de bloem, havermout, zout, bakpoeder en specerijen in een kom en meng goed door. - Nu ga je de boter en de suikers mengen, je kunt dit in een losse kom met een mixer doen of in een Kitchenaid of keukenmachine. Mix het ongeveer 5 minuten tot er een beetje lucht in zit. - Voeg het ei toe en meng alles voorzichtig tot een mooi mengsel. Nu gaat de helft van de droge ingredienten erbij, voorzichtig vouwen met een spatel of rustig draaien met de keukenmachine. Doe de helft van je pompoenpuree erbij en mix weer voorzichtig. Herhaal dit met de andere helft van je droge ingredienten en pompoen. - Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm met 2 lepels bolletjes van je deeg. Afhankelijk van je bakplaten heb je misschien 2 platen nodig, de koekjes spreiden best wel wat dus hebben redelijk wat ruimte nodig. Als je 1 bakplaat per ronde gebruikt moet je de rest van het koekjesdeeg in de koelkast zetten om het koud te houden. - De koekjes moeten in principe 25 minuten bakken, maar alle ovens zijn anders dus hou dit goed in de gaten. Ze mogen best een beetje bruin worden aan de randjes! - Laat de koekjes vanuit de oven helemaal afkoelen, dit gaat het snelst op een rekje. - Maak nu je ahoornglaze! Meng in een grote kom de poedersuiker met de ahoornsiroop en de melk. Mocht het nodig zijn kun je wat extra melk inmengen. Gebruik een spuitzak of vork om het glazuur over de koekjes te doen. Hoe moeilijk het ook is, wacht 20-30 minuten tot het glazuur is opgedroogd voordat je de koekjes oppakt. Pumpkin spice havermoutkoekjes Recept Nuthouse