Recept: Energy balls met dadels en gojibessen

Casper van der SpekOctober 22, 2018
Lekker, makkelijk en gezond. Dit zijn 3 grote voordelen van energy balls (ook wel protein balls of zelfs glory balls genoemd). Ons assortiment is perfect voor dit soort recepten en we maken dan ook graag deze balletjes! Vol met proteine, vezels, vitaminen en mineralen zodat je een gezonde snack klaar hebt liggen voor die momenten dat je even druk bent maar niet naar iets met veel suiker, vet of zout wil grijpen. Energy balls combineren droge en vochtige ingredienten, hierdoor je kunt er eigenlijk in doen wat je maar wil, the sky is the limit! Om je op weg te helpen hebben wij vast wat recepten voor je gemaakt. Zelf eten we deze graag halverwege de ochtend bij de koffie voor een kleine energieboost en voor of na het sporten voor de eiwitten! Wanneer eet jij je energy balls?

Energy balls met dadels en gojibessen

Ingredienten voor circa 20 balletjes

  • 300 gr sukkary dadels
  • 25 gr gojibessen
  • 50 gr kokosrasp
  • 3 - 4 eetlepels pindakaas
  • snufje kaneel
  • snufje zout
Let op! Voor deze energy balls heb je een keukenmachine nodig. - Zorg dat je alle ingredienten afgewogen klaar hebt staan en hou wat kokosrasp apart, het grootste deel gaat door de balletjes maar je hebt ook wat nodig om je energy balls doorheen te rollen wanneer ze klaar zijn. - Verwijder de pitten uit de dadels. Doe de dadels, gojibessen, kokosrasp, kaneel en het zout in de keukenmachine en laat de machine draaien tot je een mooi mengsel hebt. - Voeg nu de pindakaas toe, begin met 3 eetlepels en mix net zo lang tot dit goed door het dadelmengsel verspreid is. Zet de machine uit, pak voorzichtig wat van het mengsel in je vingers en draai er een balletje van. Houdt het balletje vorm? Niks meer aan doen! Valt het balletje uit elkaar? Voeg nog een eetlepel pindakaas toe en zet de machine weer even aan. - Zodra het dadelmengsel de juist consistentie heeft kun je balletjes gaan draaien. Tip: laat de kinderen helpen! Neem een bord dat in de koelkast past, zet een bakje met de bewaarde kokosrasp neer en rollen maar! Haal ieder balletje even door de kokos en leg op het bord. - Laat je energy balls een uurtje opstijven in de koelkast, hierna kun je ze bewaren in een afgesloten bewaardoos. In de koelkast makkelijk 2 weken houdbaar! Dit recept is glutenvrij, vegan en vrij van toegevoegde suikers.