Smoothies met noten

Casper van der SpekOctober 24, 2018
Smoothies maken is niet moeilijk, alles wat je nodig hebt is een blender en een beetje fantasie. Om je fantasie een beetje op gang te helpen hebben we hier een aantal recepten voor je. Smoothies als ontbijt, voor na het sporten of als gezond tussendoortje.

Banaan amandel

- 250 ml amandelmelk (zie ons recept over notenmelk) - 1 banaan - 30 gram amandelen (voor extra vezels gebruik je amandelen met schil) - 3 dadel (sukkary dadels geven een heerlijke karamelsmaak) - snuifje kaneel Gooi alle ingredienten in de blender, gas erop en mixen maar. Hou je van stukjes in je smoothie stop dan op tijd met mixen. Laat je blender op volle toeren draaien en klop lucht in je smoothie voor een volle en romige smaak. Giet het in een glas, afmaken met een snuifje kaneel.

Hazelnoot dadel

- 250 ml notenmelk (liefst hazelnotenmelk uiteraard) - 30 gram hazelnoten (gebruik hazelnoten met schil voor extra vezels) - 5 dadels (sukkary dadels, de lekkerste) Alles in de blender en mixen maar. Een beetje dadelsiroop aan de binnenkant van een glas geeft een superstoer effect. Giet de smoothie in het glas en genieten maar.

Proteine bom (super voor na het sporten)

- 250 ml amandelmelk - 2 eetlepel havermout of haverzemelen (extra vezels) - 50 gram paranoten (vol met eiwitten) - 2 dadels Uiteraard alles in de blender en mixen. Giet het in je bidon en neem je proteine bom mee naar de sportschool voor na je workout.

A BLOODY BES

- 250 ml notenmelk naar keuze - 2 eetlepels havermout - 2 dadels - 10 frambozen Heerlijke fris ontbijt. Alles in de blender en mixen maar. Een super makkelijk en gezond ontbijt. Ook makkelijk voor onderweg.