Ingredienten
- 1 grote zoete aardappel
- 1 stronk broccoli
- 2 grote rode bieten
- bosje lente-uitjes
- 1 stuk gember
- 3 tenen knoflook
- 1 pepertje
- potje basis voor pindasaus
- 100 gram
pinda's
- 3 eetlepels ketjap
- olie
- satehprikkers
Werkwijze
- Zet een ruime pan met water op en voeg wat zout toe.
- Snij de broccoli in roosjes, schil de bieten en zoete aardappel en snij in flinke stukken. Zodra het water kookt ga je de groente blancheren (kort koken). De bietjes moeten het langst, deze mogen 10 minuten koken. De zoete aardappel 5 minuten en de broccoli 1 minuut.
- Neem de lente-uitjes en snij de witte delen er van af. Die doe je zo aan de spiesjes bij de rest van de groente dus hoeven niet klein gesneden, leg ze voor nu even weg. Het groen snij je in ringetjes.
- Van de gember, knoflook en peper ga je een marinade maken dus snij deze allemaal fijn. Doe dit in een ruime kom met de ketjap en voeg olie toe tot je een mooie marinade heb.
- De geblancheerde groente en de lente-ui stengels gaan in de marinade, schep even goed om zodat alles bedekt is met de marinade en zet minstens een uurtje weg. Rijg de groente aan prikkers en bewaar de marinade. Hak ondertussen de pinda's grof.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en doe hier de groente aan de prikkers in, de marinade giet je ook in de pan. Bak de prikkers rondom lekker bruin en leg op een schaal. Er zit nu nog marinade in de pan, hier doe je 4 eetlepels pindasaus-basis bij en een scheut water, laat opkoken tot het een mooie saus is. Proef de saus even, misschien wil je er nog een beetje ketjap of bijvoorbeeld sambal in.
- Zodra de saus naar wens is qua smaak en dikte giet je deze over de groenteprikkers heen, garneer met je uienringetjes en pinda's. Selamat makan!