Vegan Wrap Recept The Nuthouse

Wraps met zoete aardappel, kikkererwten en cranberries (Vegan)

Casper van der SpekNovember 23, 2018
We maken en schrijven vaak over recepten zonder vlees op onze blog en social media. Naast dat we bij The Nuthouse gezond eten belangrijk vinden, zijn we ook bezig met duurzaamheid, door bijvoorbeeld afvalscheiding. Dit is op lokaal niveau duurzaam voor het milieu, maar op grotere schaal is het ook belangrijk dat we allemaal wat beter kijken naar hoe duurzaam onze voeding is. Minstens 1 dag in de week zonder vlees eten is daar een mooi begin van! Dit bespaart veel natuurlijke grondstoffen. Als je elke avond aardappels - groente - vlees eet is dit misschien een moeilijke ommezwaai, of als je het lastig vindt om leuke maaltijden te bedenken zonder vlees in de hoofdrol. Daarom hebben we elke maandag een recept zonder vlees, vis of gevogelte! Deze week is dat een wrap met prachtige herfstige ingredienten. De gedroogde cranberries die we hier gebruikt hebben zijn puur Hollands en groeien in het wild op Texel. Eigenlijk een verstekeling, het verhaal gaat dat er vaten met cranberries uit een gezonken Amerikaans schip waren aangespoeld op het strand. Door de samenstelling van de grond op het Waddeneiland bleken de besjes hier goed te groeien. Deze cranberries zijn iets meer fris-zoet dan de Amerikaanse variant, deze zijn wat zuurder. Een Hollandse delicatesse die prachtig kleurt in elk gerecht!

Ingredienten

- 4 wraps - 2 middelgrote zoete aardappels - 1 blikje kikkererwten, uitgelekt - zakje rucola - paar takjes tijm, de blaadjes eraf geritst - 150 gram gedroogde cranberries, Hollands - 50 gram pompoenpitten - olie - zout - komijn - kaneel - gerookt paprikapoeder (pimenton, je kunt ook normaal paprikapoeder gebruiken als je geen pimenton hebt)

Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. - Was de zoete aardappels grondig, droog ze af en snij met schil en al in blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg olie, zout, helft van de tijm en een snufje elk van komijn, kaneel en pimenton toe. Meng dit alles goed door elkaar. - Leg de blokjes zoete aardappel langs de vier buitenste randen van de bakplaat. De kikkererwten komen namelijk in het midden en bij de meeste ovens zijn de zijkanten juist het warmst. Omdat de kikkererwten minder massa hebben leg je deze straks dus in het midden, waar het "kouder" is. - Meng in dezelfde kom de kikkererwten met hetzelfde mengsel aan specerijen, tijm, olie en zout. Goed omscheppen en vervolgens op de gereserveerde plek in het midden van de bakplaats uitspreiden. - Dit gaat voor een half uurtje de oven in, het is handig om halverwege de baktijd alles even om te scheppen. - Ondertussen kun je in een droge koekenpan de pompoenpitten even kort opbakken. Ook kun je de cranberries hakken, ze hoeven niet heel fijn maar minstens doormidden. - Nadat de kikkererwten en zoete aardappel uit de oven komen kun je de wraps er even inleggen, zo worden ze een beetje warm en lekker zacht. - Vervolgens verdeel je de aardappelblokjes, kikkererwten, pompoenpitten en cranberries over de wraps. Voeg op elke wrap nog een handje rucola toe. Tip: je kunt ook nog een sausje toevoegen zoals vegan mayo, sojayoghurt met dille of hummus! Vegan Wrap Recept The Nuthouse