Zadencrackers met havermout
Prachtige crackers, gebonden met chiazaad en gebroken lijnzaad. Hierdoor is dit recept vegan en heb je vezelrijke crackertjes. Zodra het zaadmengsel water opneemt begint de binding op te treden en krijg je een mooi "deeg" voor de crackers. We hebben
gomasio gebruikt in dit recept, dat is een mix van zout en geroosterd sesamzaad uit de Japanse keuken. Als je dit niet wil gebruik kun je het vervangen met zeezout.
Ingredienten
- 100 gram
havermout (glutenvrij, biologisch)
- 50 gram
pompoenpitten
- 50 gram
zonnenbloempitten
- 50 gram
chiazaad
- 50 gram
gebroken lijnzaad
- eetlepel
gomasio
Werkwijze
- Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
- In een grote schaal meng je de ingredienten en voeg je 350 ml water toe. Laat dit 10 minuten staan, zo kan het chia- en lijnzaad genoeg vocht opnemen om het mengsel te gaan binden.
- Spreid het mengsel uit over de bakplaat, leg er nog een stuk bakpapier op en gebruik een deegroller om alles zo dun mogelijk uit te rollen. Hoe dunner, hoe knapperiger je crackers straks zijn!
- Verwijder het bovenste vel bakpapier voorzichtig en schuif de crackers in de oven. De baktijd is 60 minuten, maar kijk na 50 minuten even of de crackers niet te bruin worden.
- Haal de plaat uit de oven en snij de crackers meteen, als je dit pas doet als ze afgekoeld zijn breken ze. Laat de crackers goed afkoelen op de plaat en doe ze vervolgens in een goed afgesloten bak of trommel. Lekker met onze
100% pindakaas!