amandelen kopen

De lekkerste amandelen van de wereld

Misschien wel onze meest populaire noten, de prachtige amandelen! Omdat bij The Nuthouse kwaliteit boven alles gaat kiezen we altijd voor de Spaanse amandelen. De amandelen groeien bij Valencia en zijn ronder en dikker dan bijvoorbeeld Californische amandelen. De smaak is ook net iets anders, Spaanse amandelen hebben een subtiel zoet tintje, dit proef je vooral goed wanneer je amandelen rauw eet. Ook is het duurzamer om Spaanse amandelen te kopen, deze hoeven niet van de andere kant van de wereld te komen! In Californië heerst ook vaak droogte, terwijl amandelbomen veel water nodig hebben. Dit is belastend voor de watervoorraad in de deze droge en warme staat.

In Spanje wordt voor de amandelbomen een dry growth methode gebruikt, de regen is de enige bron van water, zo wordt er dus geen drinkwater verspilt! Ook is gebruik van bestrijdingsmiddelen overbodig door de bomen te enten op een bittere wortel. Een natuurlijke manier om beestjes en schadelijke insecten af te schrikken.

The Nuthouse gaat alleen voor de beste kwaliteit

Eenmaal gebrand zijn de amandelen lekker knapperig, met een romige binnenkant. Perfect als tussendoortje of in een schaaltje bij de borrel! Om ervoor te zorgen dat jij alleen de lekkerste amandelen in huis krijgt, branden wij de noten pas wanneer ze besteld zijn. Zo vers krijg je ze alleen bij The Nuthouse. Goed afgekoeld en vervolgens professioneel luchtdicht verpakt komen de amandelen bij je aan, tijd om te genieten!

Zijn amandelen gezond voor me?

Alle noten zijn gezond! De ene noot heeft wel een andere samenstelling qua voedingsstoffen dan de andere. Daarom is de gezondste optie altijd om verschillende noten te eten, zoals onze gemengde noten of de rauwe mixen. Zo krijg je alle mineralen, vitamines, gezonde vetten en vezels binnen die noten bieden. Dit zit er allemaal in een amandel:

 • vitamines zoals vitamine E
 • antioxidanten, deze helpen je vitaal te houden
 • vezels, een belangrijke bouwstof voor het lichaam
 • magnesium, helpt bij een hoge bloeddruk

Amandelen zijn een goede bron van vitamine E, dit is een essentiele vitamine en ondersteunt je cellen en weefsel. De aanmaak van gezonde cellen helpt je lichaam en bloedsomloop gezond te houden. Ondersteuning voor je weefsel is extra belangrijk als je sport, door training maak je kleine scheurtjes in je spieren. Vitamine E helpt deze scheurtjes snel te herstellen. Deze vitamine vind je in bijna alle noten, pitten en zaden.

Antioxidanten ondersteunen je lichaam in het verweer tegen ziektes. Door je lichaam van binnenuit gezond te houden kun je veroudering en ziektes tegengaan. Waar vitamine E helpt om cellen aan te maken, helpen antioxidanten om schade te herstellen. Onmisbaar!

Wanneer is het extra gezond om amandelen te eten?

Niet iedereen krijgt genoeg vezels binnen. Voedingsvezels zorgen voor een gezonde stoelgang en hebben daarmee een belangrijke rol in je lichaam. Veel groente en donker brood bevat vezels en juist daarom is het soms moeilijk om bijvoorbeeld kleine kinderen genoeg vezels te laten eten. Geef ze een lekker handje amandelen en alles komt goed! Van eten met veel vezels heb je ook sneller een verzadigd gevoel, dit maak vezelrijke snacks zoals amandelen een juiste keuze bij afvallen.

Voor het reguleren van de bloeddruk en bloedsuikerspiegel is magnesium een belangrijk mineraal. Vooral oudere mensen hebben soms met verhoogde bloeddruk te maken en dit kan een waarschuwing zijn voor hart- en vaatziektes. Ook helpt dit mineraal om spieren te herstellen na een heftige work out. Een smoothie met amandelmelk van rauwe amandelen nadat je thuiskomt uit de sportschool beperkt de spierpijn.

Bestel je amandelen bij The Nuthouse

Lekker en gezond is onze favoriete combinatie en onze Spaanse amandelen voldoen hier zeer zeker aan! Een snelle snack en ideaal tussendoortje voor elk moment. We vinden het belangrijk dat je alleen de beste noten bij ons krijgt, daarom zijn we ontzettend streng over de kwaliteit. Of je nu rauwe, gebrande of dry roasted amandelen bij ons koopt, je krijgt altijd de toppers onder de noten. Met veel zorg branden en roosteren we de Spaanse amandelen. Ook kopen we nooit meer in dan we in een week verkopen, hierdoor zijn onze producten altijd vers! Alle voordelen op een rijtje:

 • The Nuthouse heeft jaren ervaring en kent de juiste kwaliteit
 • Alle noten komen rauw binnen en worden met zorg door ons verwerkt
 • Wij branden noten in arachideolie voor de beste kwaliteit
 • Onze dry roast apparatuur geeft een unieke smaak
 • De noten worden pas gebrand wanneer je een bestelling plaatst
 • Naast hele amandelen verkopen wij ook amandelmeel, amandelschaafsel en amandelstift
 • - Altijd iets lekkers bij The Nuthouse

Maak het jezelf makkelijk om gezond te eten

Bestel je noten, gedroogd fruit en delicatessen bij The Nuthouse met 1 druk op de knop! Ook vind je in ons assortiment huisgemaakte muesli's en granola's. Maak je bestelling af met heerlijke borrelhapjes, zoutjes of zelfs chocolade. Wanneer je een bestelling plaatst bij The Nuthouse gaan we direct voor je aan de slag, de noten worden pas gebrand wanneer jouw order bij ons binnenkomt. Hiermee kunnen we versheid altijd garanderen. Je krijgt altijd gratis verzending bij bestelling vanaf €35 en we verzenden binnen 48 uur. Altijd iets lekkers!