Granola

Online Granola bestellen - The Nuthouse

Granola, de naam van het heerlijke voedsel staat bijna synoniem aan ‘gezond ontbijt’, en bij The Nuthouse kan je de allerbeste granola online bestellen! Onze huisgemaakte granola bestaat exclusief uit gezonde ingrediënten, waaronder speltvlokken, droog geroosterde amandelen, kokosrasp en Canadese cranberries. Bij The Nuthouse staat eerlijk voedsel en een pure smaak voorop, en daarom voegen wij geen suiker toe aan onze granola. Geniet van de heerlijke granola van The Nuthouse!
  • Ideaal voor een vegetarisch of veganistisch dieet
  • Makkelijk klaar te maken en zeer gezond
  • Met zorg verpakt en binnen 48 uur bij je thuisbezorgd
Bestel onze granola nu lekker makkelijk, gewoon hier in de webshop. Je hoeft niet meer naar de markt of naar gespecialiseerde winkels om hoge kwaliteit granola te vinden. Bestel de granola online, en wij zorgen voor de rest. Hou je ook van andere soorten muesli? Bekijk dan ons muesli en granen assortiment! Hier vind je een divers aanbod aan granola, muesli en granen om je ontbijt te boosten, vaak met zaden, pitten, noten en heerlijk gedroogd fruit!

Granola van The Nuthouse is échte gezonde granola

Wij onderscheiden onze granola graag, want niet alle granola is zo gezond als dat je soms zou denken. Dat komt omdat granola vaak bereid wordt met suikers en andere zoetstoffen om een zoete smaak te creëren, of om de granola knapperig te laten smaken. Bij ons zal je dit echter niet tegenkomen! Onze granola wordt namelijk als volgt bereidt:
  1. Wij gebruiken speltvlokken als de basis van onze granola, deze speltvlokken roosteren we zelf in een speciaal dry roast Hierdoor komt onze granola aan zijn lekkere crunchy smaak. Tevens is spelt een aantrekkelijk alternatief voor haver omdat spelt ontzettend rijk is aan gezonde vezels en eiwitten. Zo begint je dag perfect met een voedzame portie granola. In onze speltvlokken zitten overigens geen additieven.
  2. Naast de speltvlokken voegen wij ook droog geroosterde amandelen toe aan de granola. Door de amandelen droog te roosteren behoud je de smaak en de crunch, maar zijn de noten niet erg vet omdat de olie eruit is geroosterd.
  3. Tot slot voegen we nog kokosrasp zonder sulfiet toe aan onze heerlijke granola én voorzien we haar zelfs met gedroogd fruit. De volle smaak van de Canadese cranberries maakt de granola van The Nuthouse namelijk compleet!
Onze granola komt heerlijk tot recht in combinatie met kwark, yoghurt of melk, en is een echte boost voor je energie en je weerstand.

Granola: boordevol vezels, eiwitten en vitamines

Als je kijkt naar de voedingswaarde en stoffen waaruit granola bestaat, zal je een lange lijst zien met vitaminen, ijzers, vezels en eiwitten. Zo krijg je bij je dagelijkse portie granola onder meer vitamine E, K en B6 binnen. Daarnaast zit er ook magnesium, ijzer, zink, calcium en zelf selenium in granola. Deze voedingsstoffen dragen allemaal bij aan een gezond en vitaal leven.

5 gezondheidsvoordelen van granola

Wanneer je granola bereid zoals The Nuthouse dat doet, profiteer je niet alleen van een heerlijke frisse smaak maar ook nog eens van talloze gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat granola helpt om je hart gezond te houden maar ook bijvoorbeeld de kwaliteit van de huid verbeterd? Lees hieronder over 5 verrassende gezondheidsvoordelen die granola je geeft.

Granola verbeterd de spijsvertering

Eén gezondheidsvoordeel wordt keer op keer genoemd wanneer granola wordt besproken, en dat is het feit dat granola de spijsvertering verbeterd. Dit komt omdat granola zeer rijk is in vezels, en vezels verbeteren eigenlijk altijd de spijsvertering. Granola bestaat uit verschillende vezels die zowel dienen als voeding voor de probiotica in je maag als bevorderlijk zijn voor een gezonde stoelgang.

Granola verbetert je energieniveau

Het geheim in het energie boostende effect van granola zit ‘m in een heel bijzondere voedingsstof, namelijk het mineraal manganese. Dit Japans klinkende mineraal speelt onder meer een belangrijke rol in het metabolisme, en houdt je energieniveaus op peil. Atleten weten dit, en zijn in het bijzonder zeer gesteld op hun granola bij het ontbijt.

Granola helpt je immuunsysteem

Zoals gezegd zit granola vol vitamines, en hoewel vitamine C hieraan ontbreekt compenseert vitamine E hier rijkelijk voor. Deze vitamine is een echte antioxidant, wat betekent dat het de gezondheid van je immuunsysteem bewaakt. Daarnaast zijn de eerdergenoemde probiotica in de maag uiteraard ook een grote bewaker van je immuunsysteem, en zij voeden zich aan de vezels die in granola zitten!

Granola is goed voor je hart

Wanneer je ontbijt met granola begin je de dag direct met een gewoonte die gezond is voor je hart. Granola verlaagd namelijk het risico op hart- en vaatziekten dit komt wederom door de aanwezigheid van vezels als ook door het element potassium. Potassium werkt namelijk bloeddrukverlagend.

Granola verbeterd de kwaliteit van de huid

Last but not least is granola ook nog eens bevorderlijk voor je huid. Dit komt omdat granola ontzettend rijk is aan vitamine E, en je met slechts 100 gram granola al aan 50% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine E zit! Vitamine E zorgt ervoor dat je huid beter bestand is tegen UV straling.