Spaanse amandelen

Bestel Spaanse Amandelen bij The Nuthouse

De Spaanse amandelen zijn de lekkerste, dit wordt beaamd door experts en kenners alom. Bij The Nuthouse zijn we ook dol op amandelen, en bieden wij dit heerlijke nootje aan, exclusief uit Valencia. De amandelen van The Nuthouse zijn heerlijk om te eten bij de borrel, om toe te voegen aan je ontbijt of om een salade, cake of zelfgebakken brood mee te verrijken!

Proef het verschil van de dry-growth methode

Het grote verschil met onze amandelen en vergelijking met normale amandelen is dat er geen pesticiden zijn gebruikt bij het groeien van de Spaanse amandelen. Onze amandelen zijn echter volgens de dry-growth methode volwassen geworden, en dry-growth betekent dat we de amandelboom alleen water geven als het niet heeft geregend. Het gevolg van deze methode is dat de amandelboom veel sterker wordt. Wormpjes en andere insecten worden bovendien op een natuurlijke manier bestreden, namelijk door de zoete amandelboom op een bittere wortel te enten. Een slimme, natuurlijk geproduceerde overheerlijke amandel is het resultaat! naturel amandelen The Nuthouse

Spaanse amandelen in verschillende vormen

Bij The Nuthouse bieden we amandelen aan die op verschillende manieren zijn bewerkt, zodat jij je favoriete amandel eruit kan kiezen. Maak kennis met de volgende Spaanse amandelen:
  • Rauwe amandelen, amandelen in hun puurste vorm: zo onbewerkt geplukt vanaf onze boomgaard in Valencia, nu te bezorgen bij jou thuis.
  • Dry roasted, deze amandelen zijn vers gebrand bij The Nuthouse zelf, in ons speciale dry-roast Minimale olie, maximale smaak.
  • Gezouten, je kunt onze Spaanse amandelen ook gezouten krijgen, om de smaak te versterken. Heerlijk voor bij de borrel.
  • Geblancheerd, bij deze Spaanse amandel is de noot ontdaan van zijn bruine jasje. We hebben de geblancheerde noten kort gestoomd, waarna we de schil van de amandel verwijderen en er een mooie blanke noot overblijft. De geblancheerde amandel is ook te verkrijgen in dry roasted of gezouten versie.

Spaanse amandelen, goed voor de spieren en nog veel meer!

Spaanse amandelen zijn naast smaakvol ook nog eens ontzettend goed voor je lichaam. Zo zijn amandelen rijk aan eiwitten, die bekend staan om hun spieropbouwende functie. Amandelen zijn dus ideaal voor sporters en atleten die zichzelf na hun training graag van eiwitten voorzien. Maar amandelen hebben nog veel meer positieve effecten op de gezondheid. Zo zijn de amandelen ook goed voorzien in (onder meer) vitamine E, vitamine B2 magnesium, vezels en manganese. Dergelijke stoffen zijn onmisbaar voor een goed functionerend lichaam. Lees maar mee wat amandelen allemaal voor je kunnen betekenen:

Amandelen verlagen schadelijk cholesterol

Amandelen verlagen de stoffen die bijdragen aan hoge cholesterolniveaus. Dit komt met name door de krachtige antioxidant vitamine E. Vitamine E bestrijdt het verstoppen van aderen door oxidatie ten gevolge van cholesterol. Zo wordt er in een studie beschreven dat een handjevol amandelen per dag een perfecte manier is om aan je vitamine E te komen.

Andere effecten van vitamine E

De vitamine E waar amandelen relatief zo rijk aan zijn hebben nog meer positieve gezondheidseffecten. Zo wordt een hoge inname van vitamine E in verband gebracht met een verminderd risico op Alzheimer, bepaalde vormen van kanker, en hartziektes. Amandelen zijn één van de meest vitamine E-rijke natuurlijke bronnen die er zijn.

Amandelen houden je gewicht op peil

Een ander verrassend effect van amandelen is het feit dat deze nootjes je gevoel van honger reduceren, waardoor je minder calorieën tot je neemt. Dit komt omdat amandelen vol met eiwitten en vezels zitten, beiden stoffen die een gevoel van verzadigd zijn verhogen. Dit effect is meerdere keren door verschillende studies aangetoond. Dus wanneer je je gewicht op peil wilt houden: eet dan amandelen, dan zul je eerder een ‘vol’ gevoel krijgen dan van ander eten waardoor je minder snel aankomt!

Magnesium in amandelen reduceert de bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan zeer schadelijk zijn. Zo is een hoge bloeddruk één van de leidende oorzaken van hartaanvallen, beroertes en nierfalen. Een tekort aan magnesium wordt sterk aan een hoge bloeddruk gelinkt, maar wanneer je vervolgens magnesium toevoegt aan je dieet zakt je bloeddruk ook weer! En hier kan je onze heerlijke Spaanse amandelen perfect bij gebruiken.
  • Profiteer nu zelf ook van de heerlijke smaak én alle gezondheidseffecten van onze Spaanse amandelen!